Westfriese sportverkiezingen 2020

13 januari 2020 14:53

WEST-FRIESLAND – Deze zondag vond de 26e editie van het Westfriese Sportgala plaats. De editie werd gepresenteerd werd door Chris Wobben en Gerard Berkhout. Opgeluisterd door de aanwezigheid van voormalig bokser Arnold Vanderlyde waren het Nicholas Heiner en Nadine Visser die hun titel als Westfriese sportman en sportvrouw prolongeerden.

Ook zaalvoetbalvereniging Hovocubo uit Hoorn viel wederom in de prijzen(sportcoach en sportteam). Waarbij de vraag rijst bij de organisatie of de huidige vorm van het evenement de tand des tijds nog wel kan doorstaan.

Waardering voor sportieve vrijwilligers

Mooi was de waardering voor Marja Heerdt die als voorzitter van Gymnastiek- en Turnvereniging Stedebroec in het zonnetje werd gezet voor haar inspanningen om de turnhal te behouden voor GTS Stedebroec. Gerard Berkhout, een van de drijvende krachten achter het gala en tevens heel actief in het verenigingsleven in de gemeente Medemblik, werd door de burgemeester van Medemblik de heer Frank Streng geridderd als Lid van Oranje Nassau.

Voorafgaande aan de verkiezingen sprak verslaggever Leo Giovannangelo Frens van Dijk, vader van de genomineerde sportcoach Sander van Dijk van Hovocubo.

Ook waren er interviews met Dave Stet, keeper van Hovocubo Zaalvoetbal die Sportploeg van 2019 werd, Santino Verbeek die een uitstekend jaar kende als kickbokser bij Sokudo Gym maar helaas niet in de prijzen viel, Marja Heerdt die namens Gymnastiek- en Turnvereniging Stedebroec anderhalf jaar op de barricades stond en Dick Bennis, de nieuwe voorzitter van de Stichting Westfriese Sportverkiezingen.

Alle winnaars van de 26e Westfriese Sportverkiezingen:
Sportvrouw: Nadine Visser
Sportman: Nicholas Heiner
Aangepast Sporten: Bas Takken
Sporttalent: Janno Botman
Sportcoach: Sander van Dijk
Sportploeg: Hovocubo Zaalvoetbal
Prijs van verdienste: Marja Heerdt (GTS Stedebroec)

Sport Actueel is er elke zondagmiddag tussen 13:00 en 17:00 uur op WEEFF Radio.