Westfriese vrienden aangekomen op de Noordkaap

9 december 2021 08:24
Noordkaap Boeren

De Noordkaap boeren zijn aangekomen op de Noordkaap. Vlak voor de aankomst moest er nog wel een bevroren brandstoftank worden verholpen. “Vanmorgen vroeg stonden we dus al in de garage.” Een spontane ontmoeting met elanden zorgde bijna voor een botsing met een ander team.

De avond ervoor konden de Noordkaap Boeren het Noorderlicht al zien. Met min 35 graden onder nul is er gelukkig geen challenge binnen gekomen om in onderbroek achter de auto aan te rennen. “Maar als er goed wordt gedoneerd is alles mogelijk.”

De Noordkaap Boeren zamelen namelijk geld in voor stichting Hartekind die elk jaar 25.000 kinderen helpt die geboren zijn met een hartafwijking. Voor Patrick van Ammers is er een persoonlijke motivatie. Begin vorig jaar ondersteunde de stichting hem en zijn gezin toen zijn pasgeboren zoon Joey een open hart operatie moest ondergaan. Op de teampagina kunnen donaties worden gedaan.

Met bulldozers en sneeuwschuivers de Noordkaap op

Vandaag gaan de Noordkaap Boeren echt de Noordkaap op. “Met bulldozers en sneeuwschuivers. Want door een sneeuwstorm zijn de wegen niet toegankelijk.” Vrijdag wordt de terugreis aanvaardt. Onderweg zal er nog met huskies gereden worden en is er een winterbarbeque.

Het gestelde streefbedrag voor stichting Hartekind is al bijna binnen. Maar de Noordkaap Boeren gaan daar met alle liefde overheen. Het liefst met een challenge. “We hebben van een oud vat een slee gemaakt. Daarmee willen we nog wel achter de auto aan.” Beelden van alle avonturen zijn te zien via Facebook.com/Noordkaapboeren.

Uitzending – 8 december 2021

De Noordkaap boeren zijn aangekomen op de Noordkaap. Beluister hier het volledige interview.

Westfriese vrienden aangekomen op de Noordkaap

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405