Wethouder Nootebos neemt afscheid

1 december 2021 08:25
Gemeente Stede Broec

Na tien jaar wethouderschap voor PvdA en Groen Links in de gemeente Stede Broec neemt Bart Nootebos vandaag afscheid. Hij was onder meer betrokken bij de oprichting van WerkSaam.

Begonnen op Financiën richtte hij zich de laatste jaren op het grondgebied van de gemeente. “Maar ik sta vooral bekend als wethouder Ruimtelijke Ordening,” vertelt hij. “Dat heb ik de volledige periode gedaan en zijn vaak spraakmakende projecten met verschillende belangen. Als je ergens woningen plant hebben mensen daar altijd een mening over.” Het is van belang daar voldoende mogelijkheden tot participatie voor te bieden, zo meent Nootebos.

Op Duurzaamheid had de scheidend wethouder graag een stapje extra willen zetten. “De afgelopen jaren waren hier echter weinig financiële middelen voor.” Dat het afscheid op 1 december gepland staat heeft te maken met de aankomende verkiezingen. “Ik zou dan weer voor vier jaar wethouderschap moeten kiezen.”

Nootebos geeft er nu de voorkeur zijn nog werkzame jaren op een andere manier in te vullen. “Behalve als er besloten wordt tot een fusie. Dan praten we namelijk over iets anders.”

Uitzending – 13 november 2021

Na tien jaar wethouderschap voor PvdA en Groen Links in de gemeente Stede Broec neemt Bart Nootebos vandaag afscheid. Beluister het interview met hem.

Wethouder Nootebos neemt afscheid

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405