Wethouder Samir Bashara: “Illegale afvaldumpingen komen van buitenaf”

26 januari 2022 18:00
Bron: Aangeleverd

De gemeente Hoorn heeft ‘sterke aanwijzingen’ dat mensen van buiten de Kersenboogerd naar de wijk komen om illegaal afval te dumpen. Dat zei wethouder Samir Bashara dinsdagavond tijdens de commissievergadering op vragen van Liberaal Hoorn. 

Afvaldumpingen in de Kersenboogerd

Wethouder Samir Bashara betoogt dat een groot deel van de gedumpte afval niet wordt veroorzaakt door de bewoners zelf. Maar dat er in de nacht illegale afvaldumpingen vanuit aanhangers en bedrijfsbusjes, soms met buitenlands kenteken, plaatsvinden. “Op dit moment is het vrij moeilijk om de daders te achterhalen, maar daar zijn we natuurlijk wel mee bezig.”

Verder geeft hij tijdens de vergadering aan dat de bewoners niet hoeven te vrezen dat de troep in de straten lang blijft liggen. “We nemen het probleem zeer serieus en het grofvuil wordt opgehaald.” Zo wordt het afval bij de Kievit vrijdag al opgeruimd.

Camerabeelden

De wethouder zegt toe, mocht dit mogelijk zijn, om alsnog de camerabeelden bij de Vomar te bekijken. Ze hopen hiermee kentekens te herkennen van passerende auto’s of bestelbusjes, die mogelijk iets met de dumpingen te maken hebben. “Ook kunnen bewoners kentekens van auto’s en busjes noteren, en herkenbare gezichten doorgeven aan de gemeente.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405