Wethouder uit Hoorn in finale ‘beste jonge bestuurder van Nederland’

17 januari 2023 07:36

Wethouder Axel Boomgaars is genomineerd voor ‘beste jonge bestuurder van Nederland’ in de categorie jonger dan 40 jaar. Al sinds 2009 organiseert Binnenlands Bestuur de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Circa 1.400 lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten aan het einde van het jaar de selectie.

De jury beantwoordden vragen zoals: Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom? In de tweede ronde bepaalt het publiek wie van de genomineerden de beste bestuurder is.

Juryrapport

De gemeente Hoorn laat weten wat er in het juryrapport staat over de wethouder. “Boomgaars wordt gezien als een enthousiaste en toegankelijke wethouder met verstand van zaken. Hij heeft vanaf dag één een grote inzet en betrokkenheid laten zien, wat maakt dat hij in korte tijd middenin de stad staat en vertrouwen wint”.

“Ik voel me enorm vereerd dat ik genomineerd ben voor deze titel. Tot juni was ik wethouder in de kleine gemeente Ouder-Amstel. In heel het land staan kleine gemeenten onder druk en boksen ze vaak boven hun gewicht”.

Axel Boomgaars

Een stem uitbrengen kan via deze website.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405