‘Wevershoof’ krijgt uit handen van de burgemeester de R alvast terug, in chocola

27 november 2023 10:04
Bron: Aangeleverd

Er was de afgelopen week in Wervershoof veel te doen om de letter R. Deze ontbrak in twee nieuwe naamborden in het dorp, dat plots was omgedoopt tot Wevershoof. Burgemeester Michiel Pijl van Medemblik had daarom tijdens de intocht van Sinterklaas in het dorp een cadeautje voor de kinderen: een chocoladeletter R. 

Afgelopen zaterdag maakte Sinterklaas met zijn pieten in een cabrio een rondrit door het dorp. Op het Raadhuisplein werd Sinterklaas welkom geheten door burgemeester Pijl, die samen met de pieten de chocoladeletter ‘R’ uitdeelde aan de kinderen. 

Door een fout bij de leverancier van de plaatsnaamborden, mist het dorp nu een letter. De twee plaatsnaamborden – onder de rook van de molen – worden op korte termijn voorzien van de juiste benaming.

Eerder reageerde de gemeente al op ludieke wijze op de fout. Ook Pijl kon de humor er wel van inzien: “Het was ontzettend leuk om de viering in Wervershoof mee te maken. Met het uitdelen van de chocoladeletters hebben we op toepasselijke wijze de ‘R’ weer een beetje terug kunnen geven aan Wervershoof!”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405