What Comes After van Jawek Kamstra is WEEFF Top Favoriet

12 juni 2021 21:49

De Hoornse Jawek Kamstra kwam een maand geleden met zijn nieuwe single What Comes After. De afgelopen jaren werkte hij vaak samen met rapper Engel, maar het solo-werk liet hij de laatste jaren een beetje liggen. Maar daar gaat verandering in komen, de komende tijd wil Kamstra weer veel nieuwe muziek uit gaan brengen. Met What Comes After doet hij een prima voorzet, het is de nieuwe WEEFF Top Favoriet op WEEFF Radio. 

Toen het muzikale leven onder druk van de coronabeperkingen in éen klap stil kwam te liggen, realiseerde Kamstra zich een jaar geleden hoe leuk hij het maken van muziek eigenlijk vindt. “Het wordt normaal na een tijdje”, reflecteert hij op WEEFF Radio. “Corona kwam midden in een tour met Engel, ineens viel alles stil. Na een paar maanden realiseerde ik me hoeveel ik het muziekmaken eigenlijk mis.”

Hij besloot zijn solo-carrière weer op te pakken, waar hij dat de afgelopen jaren een beetje had laten liggen. In 2017 presenteerde de singer-songwriter een debuut EP, verder bleef het rustig. “Ik ga weer vaker nieuwe muziek uitbrengen. Om de zoveel weken een nieuw liedje is het plan.”

Muzikale afsluiting

Met dat voornemen startte hij een maand geleden, met de release van nieuwe single What Comes After. Een liedje over verlies, vertelt Kamstra. “Ik heb de afgelopen twee jaar een aantal overlijdens meegemaakt. Ik zocht naar een vorm om dat voor mezelf te verwerken. Dat werd dit liedje. Het voelde als een afsluiting van die periode. Een muzikale afsluiting. ”

De tekst heeft hij een beetje verpakt, concludeert hij. “Het is een beetje beeldspraak. Ik ben nooit heel erg expliciet. Het gaat erover dat je niet midden in die periode blijft hangen, maar over What Comes After.”

WEEFF Radio draait de single komende week extra vaak, als nieuwe WEEFF Top Favoriet.

Luister het gesprek met Jawek Kamstra hier terug. 

Uitzending – 12 juni 2021

Jawek Kamstra kwam een maand geleden met nieuwe single What Comes After. Hij vertelde over de totstandkoming van die single op WEEFF Radio.

Jawek Kamstra over zijn nieuwe single What Comes After

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405