White Lies en Froukje: festival Dijkpop presenteert eerste namen

25 februari 2022 20:00

Dijkpop maakte gisteren de eerste namen voor de komende editie bekend. Onder andere de White Lies, Bazart, Froukje en Son Mieux komen in juli naar het festival. Dijkpop werd door de coronacrisis al twee keer uitgesteld, maar de komende editie is inmiddels uitverkocht. 

Het Andijker festival Dijkpop is uitverkocht

Het Andijker festival wilde een groot deel van de line-up van de uitgestelde editie in 2020 meenemen naar 2021, maar ook die uitgestelde editie kon niet doorgaan. Dit jaar komt het festival met een nieuw programma. Slechts een beperkt deel van de geplande line-up uit 2020 staat komende zomer op het podium, vertelt bestuurslid Joost Buis. 

De Belgische indiepopgroep Bazart stond in 2020 ook al op het programma en komt dit jaar dus alsnog. Het festival voegt daar de Britse band White Lies aan toe. De band brak in 2009 door en bracht vorige week nog een nieuw album uit. Uit eigen land komen onder andere zangeres Froukje, indieband Son Mieux en rapper Gotu Jim. 

Vernieuwen

Het festival besloot toch te vernieuwen in de line-up, om zo ook nieuwere bands een plek te bieden. “Hang Youth bijvoorbeeld”, vertelt Buis. “Een Nederlandstalig punkbandje met stevige teksten. Lekker recht-toe-recht-aan.” 

Buis heeft ‘gruwelijk veel zin’ in komende zomer, vertelt hij. “We zijn inmiddels drie jaar verder, dus we zijn vooral blij dat we weer een festival kunnen organiseren.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405