Wielertalenten uit West-Friesland in actie op NK in Limburg

22 juni 2023 09:45
Bron: Ter illustratie

Valkenburg staat dit weekend in het teken van het Nationaal Kampioenschap Wielrennen, waar zowel de vrouwen als de mannen hun krachten zullen meten. West-Friesland is goed vertegenwoordigd in de verschillende categorie毛n, met een aantal veelbelovende namen die hun opwachting zullen maken.

De vrouwen met een professioneel contract zullen op zaterdag vier ronden rijden, wat in totaal neerkomt op een afstand van 153 km. Onder de deelnemers bevinden zich enkele bekende namen uit de regio, zoals Eva Buurman uit Wervershoof, Maaike Boogaard en Emma Boogaard uit Hoorn, Nina Buijsman uit Bovenkarspel en Irene Schouten uit Zwaagdijk.

Vooral de deelname van schaatster Irene Schouten is opvallend te noemen. Riejanne Markus, de titelverdediger uit Noord-Holland, zal er alles aan doen om haar titel te behouden.

Route van 130 kilometer

Op dezelfde dag zullen de elite mannen van start gaan. Ze zullen een uitdagende route van 130 km afleggen. Lokale talenten uit de West-Friesland, zoals Bram Kras en Jesse de Rooij uit Hoorn, Tijs Dekker uit Oosthuizen en Alexander Konijn uit Abbekerk, zullen deelnemen aan de wedstrijd en strijden om de overwinning.

De focus op zondag verplaatst zich naar de ‘beloften’ en professionals. Bas Feenstra uit Spanbroek zal zijn beste beentje voorzetten als jong talent. Bij de professionals zijn Wessel Krul uit Enkhuizen en Stijn Appel uit Spanbroek opvallende namen die zullen deelnemen. Ze zullen proberen zich in de voorhoede van het peloton te nestelen en wellicht zelfs een podiumplek te bemachtigen.

Succes behaald

Eerder deze week schitterde ook ander West-Fries talent in de wielersport. Afgelopen maandag zorgde Niek Hoornsman, een veelbelovende renner van Westfrisia, voor een triomf in de Omloop van Bavegem in Belgi毛. Met een afstand van 112 km werd het een intensieve en uitdagende race.

Hoornsman was niet de enige uit de Westfrisia-regio die zich in de wedstrijd liet zien. Tijs Dekker, eveneens afkomstig van Westfrisia, vocht dapper mee gedurende het parcours. Helaas moest hij uiteindelijk zijn inspanningen staken op de kasseienstrook.

Desondanks slaagde Hoornsman erin om bij de acht overgebleven renners te blijven en liet hij zien dat hij overtuigend de sterkste was in de eindsprint.

Meer nieuws uit West-Friesland?
馃挰 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
馃摪 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
馃敂 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
馃摟 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405