WilgaerdenLeekerweidegroep zet jarenlange vrijwilligers in het zonnetje

18 maart 2024 14:52
Bron: WLGroep / Jet Vos

WilgaerdenLeekerweidegroep (WLgroep) heeft elf jubilerende vrijwilligers in het zonnetje gezet. Op vrijdag ontvingen de jubilarissen, waarvan sommigen liefst 40 jaar actief zijn, een grote bos bloemen en lovende woorden. “Met hun inzet, betrokkenheid en toewijding zijn zij van onschatbare waarde en creëren ze vele momenten van plezier.”

Astrid Kaag uit Venhuizen is een van de vrijwilligers die al ruim 40 jaar actief is, en werkt op de Bosman in hetzelfde dorp. “Astrid kent bijna iedereen die hier woont”, vertelt een woordvoerder van WLgroep. “Ze heeft een warm hart voor iedereen en weet goed hoe zij met de bewoners om moet gaan. Astrid is altijd inzetbaar wanneer zij iemand nodig hebben voor ondersteuning bij algemene activiteiten.”

Daarnaast leest en bespreekt Astrid één keer per week de krant en is ze inzetbaar als vrijwilliger van Warm Afscheid. “Sommige vrijwilligers voelen als een goede collega, en daar is Astrid er één van. Echt een topper!”, aldus de woordvoerder.

Vrijwilligers zijn familie voor Hoornse Dirk

Ook de Hoornse familie Walenkamp zet zich 40 jaar in als vrijwilligers voor WLgroep. Via deze weg leerden ze Dirk Veltmeijer kennen, en kwamen zij erachter dat hij geen familie heeft. “Als familie hebben zij hem op een hele liefdevolle wijze betrokken bij hun gezin”, aldus de woordvoerder.

“Na al deze jaren zijn ze nog steeds erg actief betrokken. Ze denken altijd mee in casussen en maken Dirk zijn verjaardag tot het beste feestje van het jaar.” Zoon Sun Walenkamp is daarbij al zeven jaar de wettelijke vertegenwoordiger van Dirk, met alle verplichtingen en verantwoordelijkheden die daarbij horen.

25 jaar actief voor Westerhaven en in Hoogkarspel

WilgaerdenLeekerweidegroep heeft naast de familie Walenkamp en Astrid Kaag ook een vijftal jubilarissen in het zonnetje gezet die zich al 25 jaar inzetten als vrijwilliger. Roelie Klaver en Bertha Bervoets, beiden uit Hoorn, zetten zich al deze jaren in voor de Westerhaven.

Klaver is sinds eind vorige eeuw betrokken als vrijwilliger en koster van de Koepelkerk. “Roelie regelt alles wat met de kerk te maken heeft. Iedere maand komt ze langs om de agenda van de kerk op alle afdelingen op te hangen.” Bervoets is actief als leerkracht in de Koepelkerk. “Je kan zien dat ze daar plezier in heeft: de voorbereidingen zijn namelijk om door een ringetje te halen.”

De Hoogkarspelse Lia Bos en Thea Hilgers ontvingen eveneens bloemen voor hun inzet. Bos is een zeer gewaardeerde vrijwilliger bij de zangactiviteiten in het Noorderlandhuis, en ook Hilgers houdt zich met muziek bezig bij De Gent in Hoogkarspel.

Naast alle dames werd ook Jan Ootes uit Lutjebroek in het zonnetje gezet. Sinds 1999 is hij actief als vrijwilliger bij De Gent. “Hij is altijd positief. Jan rijdt de cliënten naar het zwembad en de Soos feesten op de donderdagavond. Iedereen is ontzettend blij met Jan. Het is een vrijwilliger waar we op bouwen en vertrouwen!”, aldus WilgaerdenLeekerweidegroep.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405