Windsurfer gered bij de haven van Wijdenes

25 mei 2021 09:03

Medewerkers van Reddingstation Wijdenes hebben gistermiddag een windsurfer uit de problemen geholpen. De surfer kampte met een scheur in het zeil en een gebroken mast, waardoor hij niet zelfstandig naar de kant kon terugkeren en steeds verder afdreef.

De windsurfer werd gisteren vanuit de haven van Wijdenes door een groep surfers gezien, waarbij zij zagen dat hij in de problemen was gekomen. Ze probeerden hem te helpen om terug te keren naar de kant, maar dit bleek voor hen te moeilijk. De stevige wind en golven zorgden er voor, dat de windsurfer steeds verder van de kant af dreef.

Daarop werd het reddingstation van Wijdenes ingeschakeld, die met hun boot De Gooijer richting de windsurfer voer. Bij de windsurfer aangekomen bleek dat zijn zeil gescheurd was en er een breuk in de mast zat. De windsurfer lag al druim drie kwartier in het water, maar is niet onderkoeld geraakt.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844