Wogmergouw weer open, maar de Ursemmerbrug gaat dicht

1 december 2022 22:51
Wogmergouw

Morgenmiddag is de Wogmergouw (onderdoorgang N307) in Zwaag weer in gebruik. De werkzaamheden zijn een week eerder klaar dan gepland. Langs het fietspad zijn nieuwe paaltjes geplaatst om te voorkomen dat er geparkeerd wordt onder de N307.

De Wogmergouw is na de Noorderboekert, Oostergouw en De Strip de laatste onderdoorgang die is aangepakt. Aanleiding was dat het steeds vaker voorkwam dat bij hevige regenval water op de wegen onder de Westfrisiaweg bleef staan. Met nieuwe kolken, riolering en andere bestrating wordt dat nu naar verwachting voorkomen. Uit de praktijk moet blijken of deze oplossingen inderdaad afdoende zijn.

Onderhoud aan Ursemmerbrug

Van 5 tot en met 16 december wordt namelijk onderhoud uitgevoerd aan de Ursemmerbrug in Ursem, de brug tussen de Ursemmerweg en de Walingsdijk. De houten palen worden hersteld, de brug heeft daardoor tijdelijk een lagere constructieve sterkte en is die periode gesloten voor verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen dan nog wel over de brug.

Verkeersregelaars worden tijdens de werkzaamheden aan de brug ingezet op het kruispunt Walingsdijk – Ruijtersstraat in Ursem en bij het kruispunt Drechterlandsedijk – Huygendijk in Rustenburg. Daarna worden net als de afgelopen maanden vanaf 9 januari opnieuw verkeersregelaars ingezet bij de volgende fase van werkzaamheden aan de N243. Kijk voor meer informatie op Infon243.nl of Koggenland.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405