Woningoverval in Enkhuizen: bewoonster vastgehouden en bedreigd met een mes

15 februari 2022 12:59

Een bewoonsters van de Tom Kranenburgstraat in Enkhuizen is slachtoffer geworden van een woningoverval. Dat meldt de politie. De vrouw werd vastgehouden en bedreigd met een mes.

Politie zoekt drie verdachten in Enkhuizen

Gistermiddag (tussen 14.30 en 15.15 uur) deed de vrouw nietsvermoedend open toen er werd aangebeld. Drie donker geklede mannen met bivakmutsen op drongen gelijk de woning binnen. “Het slachtoffer werd door één van de mannen vastgehouden en bedreigd met een mes. De andere twee doorzochten de woning”, aldus een politiewoordvoerder.

Paniek door andere bewoner

Tegen half vier kwam de andere bewoner thuis, zegt de woordvoerder. “De overvallers probeerden de voordeur nog dicht te houden, maar toen de bewoner om hulp riep, namen ze de benen.” Er raakte niemand gewond en de daders zijn ervandoor gegaan met een onbekende buit.

De politie startte gelijk een zoektocht en via Burgernet werd een oproep gedaan. Maar uiteindelijk zijn de daders niet meer gevonden.

De recherche doet onderzoek naar de woningoverval. Mensen die camerabeelden hebben, of iets gezien hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405