WOZ in West-Friesland met 8,5 procent omhoog, hoger dan landelijk gemiddelde

1 oktober 2021 08:03

De WOZ-waarde steeg in West-Friesland gemiddeld met 8,5 procent. Anderhalve procentpunt hoger dan het landelijk gemiddelde. In Hoorn stijgt de WOZ het snelst: 9,4 procent. 

Kersenboogerd Ellen van der Knaap

Gemeenten bepalen aan de hand van de WOZ-waarde de hoogte van riool- en afvalstoffenheffing en onroerende zaakbelasting. In de gemeente Opmeer bleef de WOZ-stijging vorig jaar flink achter op het landelijk gemiddelde: 6,3 procent, tegenover 8,9 gemiddeld.

De OZB ging vervolgens flink omhoog. Met een stijging van zo’n 30 procent was de gemeente zelfs de grootste stijger van Nederland. 

280 duizend euro gemiddeld

Dit jaar stijgt de WOZ in heel West-Friesland harder dan het landelijk gemiddelde. De gemiddelde waarde ligt wel iets lager dan in de rest van Nederland: ruim 280 duizend euro, tegenover 290 duizend euro landelijk.

Drechterland staat net als vorig jaar bovenaan, daar is de WOZ-waarde van woningen gemiddeld 312 duizend euro. In Enkhuizen ligt de WOZ-waarde met 249 duizend euro het laagst. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844