WV West-Frisia renner Lemmen schrijft wielerhistorie

18 oktober 2021 15:54

Wielrenner Bart Lemmen van WV West-Frisia heeft als eerst clubrenner ooit de Topcompetitie gewonnen. “Ik denk dat ik potentie heb”, aldus een bescheiden Lemmen na afloop van de Omloop van de Braakman.

Aan het begin van de dag werd de kans nog op erg laag ingeschat dat de renner de Topcompetitie zou winnen. Het parcours rondom het Zeeuwse Philippine is namelijk niet op het lijf geschreven van de 26-jarige renner.  “De trui verliezen is 95%, want nummer twee in het klassement (Coen Vermeltfoort red.) is goed in orde”, aldus ploegleider Tino Haakman.

Uiteindelijk finishte Lemmen als dertiende. Concurrent Vermeltfoort werd achtste en dat was voor de renner van West-Frisia precies genoeg om het klassement te winnen.

NH Sport ging de hele dag mee met de wielerploeg. In het kielzog van de renners en al stuiterend over de Zeeuwse kasseien maakte wij de bovenstaande reportage.

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405