Yannick Nijsingh benoemd als nieuwe voorzitter van Werksaam Westfriesland

8 mei 2024 20:03
Werksaam
Bron: Aangeleverd

Wethouder Yannick Nijsingh van de gemeente Medemblik is de nieuwe voorzitter van het samenwerkingsverband Werksaam Westfriesland. Nijsingh volgt Simone Visser-Botman op , die eind maart haar voorzittershamer neerlegde. “Een enorm mooie taak waar ik 100% voor wil gaan.”

WerkSaam staat voor werk, ontwikkeling en inkomen in West-Friesland. “Wij leveren maatwerk op het gebied van arbeidsbemiddeling, arbeidsontwikkeling en inkomensondersteuning, samen met werkgevers en partners”, aldus een woordvoerder. “Wij geloven dat werken loont en gaan ervoor dat iedereen meedoet.”

Oud-wethouder en -voorzitter Simone Visser Botman moest noodgedwongen stoppen omdat de coalitie van haar gemeente, Drechterland, is gevallen. Het bestuur van Werksaam Westfriesland heeft vandaag unaniem gekozen voor de huidige wethouder uit Medemblik als nieuwe voorzitter.

“Dit is een enorm mooie taak waar ik honderd procent voor wil gaan”, zegt Nijsingh, die als lid van het dagelijks bestuur al betrokken was bij de organisatie en doelgroep. Idso Brouwer, wethouder in de gemeente Drechterland, is benoemd als nieuw lid. Dit bestaat verder uit wethouders van de andere West-Friese gemeenten.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844