Young Forever is opzoek naar mannen die van een uitdaging houden

Bron: Facebook Young Forever

“Het vinden van mannen is bij zangkoren altijd al een probleem geweest”, vertelt Piet Buysman van projectkoor Young Forever in de uitzending bij WEEFF Radio. Daarom is er nu een heuse open repetitie in het leven geroepen, speciaal om mannen te werven. Op dinsdag 17 mei is de repetitie in de Stek, in Grootebroek.

Op dit moment zijn er zo’n twintig mannen in het koor, tegenover ongeveer vijftig vrouwen en dat komt de ‘stemverhouding’ volgens Piet niet ten goede. “Daarnaast is het ook leuker gezien het sociale aspect, als er meer mannen komen”.

Uitdaging

Piet laat weten dat je wel van een uitdaging moet houden. “We zingen in het Engels, Nederlands, maar ook weleens in het Frans of Portugees”. De concerten van het koor zijn meestal in schouwburg Het Park in Hoorn. Qua leeftijd is er geen echte regel, laat Piet weten. Toch vindt er in het koor een soort natuurlijke selectie plaats: “Wij hebben voor optredens ook choreografie en zingen niet van papier. Dat zorgt er voor dat sommige leden, die iets ouder worden en dat niet trekken, afhaken”.

Nieuwe kans

Het koor werkt sinds 2002 altijd in projecten. Drie jaar lang werd er gewerkt aan het ‘Classic-project’, maar door corona kon de opvoering niet doorgegaan. Om nieuwe leden makkelijker te laten instappen is er gekozen om met een nieuw project te beginnen, ‘It Takes Two’. “Het zijn dit keer allemaal duetten, die door onze dirigent Alex Hylkema zijn bewerkt tot koorarrangementen”.

“Als je de 17e naar de open repetitie komt, zit je nergens aan vast. Het is gewoon een keertje proberen, maar eigenlijk weet ik dat iedereen die het probeert, niet meer weg gaat”, lacht Piet.

Het hele interview is hieronder terug te luisteren.

Uitzending – 2 mei 2022

Projectkoor Young Forever zoekt mannen. Wij spraken met bestuur- en koorlid Piet Buysman.

De open repetitie voor mannen is op dinsdag 17 mei, vanaf 20:15 uur in de Stek in Grootebroek. Aanmelden kan via pietbuysman@hotmail.com.