You’re Not My Favourite Sandwich van Elsa Birgitta Bekman is WEEFF Top Favoriet

8 augustus 2020 19:45

Eind 2018 besloot de Hoornse zangeres Elsa Bekman uit soulband The Tibbs te stappen en zich volledig te richten op haar solo-carrière. Dit jaar komt haar eigen debuutplaat uit, maar de eerste singles zijn er al. You’re Not My Favourite Sandwich is de nieuwe en is deze week de WEEFF Top Favoriet!

Met The Tibbs timmerde Elsa al lekker aan de weg. De band trad op in North Sea Jazz Club, deed Europese tour en bracht twee albums uit die goed werden ontvangen. Toch besloot ze twee jaar geleden uit de band te stappen. Maar ook solo gaat het de zangeres goed af. In mei 2019 tekende ze een platencontract bij V2 Records. Bij dit platenlabel vinden we ook namen als Blaudzun, EUT en Áslaug terug.

Debuutalbum

Met de komst van een platendeal bij V2 Records werd ook al snel een debuutalbum aangekondigd. De albumrelease zou eigenlijk plaatsvinden op de Hoornse Stadsfeesten, zo vertelde voorzitter en programmeur Theo Viset in juni aan WEEFF Radio. Dat feest ging helaas niet door. Maar later dit jaar verwachten we, hetzij zonder feestelijke release op de Stadsfeesten, het eerste album van Elsa Birgitta Bekman. De nieuwste single heet You’re Not My Favourite Sandwich en draaien we komende week nét wat vaker, als onze nieuwe WEEFF Top Favoriet. 

Vorig jaar sprak onze mediapartner NH Nieuws met Elsa in de Mi 5 Studios in Hoorn, waar ze haar eerste album opnam. Dat gesprek is hier terug te kijken. 

Beluister alle WEEFF Top Favorieten in onze Spotify lijst!

‘You’re Not My Favourite Sandwich’ van Elsa Birgitta Bekman, of alle andere oud WTF’s terugluisteren? Abonneer je dan nu op onze WEEFF Top Favoriet Playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844