Yousuf Yousufi neemt raadszetel vertrekkende Mitchel Sluis (VVD) over in Hoorn

11 mei 2024 17:48
Yousuf Yousufi
Bron: Aangeleverd

Yousuf Yousufi neemt binnenkort weer plaats in de gemeenteraad van Hoorn. Hij volgt daarmee Mitchel Sluis op die zijn vertrek aankondigde en dinsdag afscheid neemt van de raad. Yousufi was eerder raadslid voor de VVD in de gemeente Hoorn van 2018 tot 2022 en werkt op dit moment voor VNG Realisatie.

Volgens de kandidatenlijst van de VVD Hoorn was nummer 5 Martijn Mengerink de eerste kandidaat om Sluis op te volgen. Hij heeft bedankt vanwege zijn werk bij de gemeente Medemblik. Ook Sharon Hak (nummer 6) is niet beschikbaar. Zij is momenteel fractievoorzitter in het hoogmeemraadschap. Yousufi stond als nummer 7 op de lijst.

Fractievoorzitter VVD Hoorn Rob Droste is blij met Yousufi. “Het is steeds moeilijker om mensen bereid te vinden om als gemeenteraadslid zitting te nemen. Zeker als zo’n vraag halverwege de periode wordt gesteld. Dat betekent dat iemand zijn wekelijkse routine direct moet veranderen. In Hoorn ben je al gauw tien tot twintig uur per week kwijt aan het raadswerk”, zegt Droste.

Het is nog niet duidelijk of Yousufi meteen dinsdag al geïnstalleerd wordt als raadslid. Daar komt volgens Droste maandag duidelijkheid over. “Waarschijnlijk zal het tijdens de volgende gemeenteraad in juni plaatsvinden”, aldus Droste. 

Yousufi is benaderd voor een reactie, maar heeft die nog niet gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844