Zaak rondom gestolen Porsches blijft mysterie: “We kunnen niet blijven stilstaan”

11 maart 2022 18:58
Bron: Jack Wanschers

Exact twee maanden geleden worden de Porsches van Peter de Jongh, een garagehouder uit Stompetoren, gestolen. Een gerichte actie, denkt hij. Ondanks het verspreiden van flyers zijn de auto’s nog altijd niet teruggevonden. “Het is even door de zure appel heen bijten.”

De gestolen Porsche 911 Turbo

“Het gaat goed met Peter. Hij is van de schrik bekomen”, laat Jack Wanschers uit Enschede aan NH Nieuws weten. “Hij heeft veel te verduren gehad, maar is weer goedgemutst.” Als de Porsches gestolen blijken te zijn, besluit Jack, een goede kennis van Peter, flyers te verspreiden om de diefstal onder de aandacht te brengen. 

Hoewel de politie nog geen tips heeft binnengekregen, krijgt Jack wel de nodige ‘reacties’ binnen. “Het verhaal is veel gedeeld”, zegt hij. Volgens hem krijgt Peter bijval van mensen die iets soortgelijk hebben meegemaakt. “Tips over de diefstal druppelen langzaam binnen, dus daar gaan we mee aan de slag. Het is nu afwachten geblazen.”

Hoopvol

Ze hebben nog altijd de hoop dat de gestolen Porsches teruggevonden worden. “De telefoon staat dan ook roodgloeiend, ze kunnen niet ver weg zijn”, zegt hij. Sinds november 2022 staan de Porsches gestald in een opslag bij een boerenstel dat Peter goed kent. De diefstal vindt twee maanden plaats, zo berekent Jack eerder uit.

De collectie, bestaande uit een witte en twee paarse modellen, is op zijn minst opvallend te noemen. Hij doelt onder meer op de Porsche 911 Turbo uit 1978. Volgens Jack een Engelse uitvoering en dus erg populair. “Met het stuur rechts, iets wat dus erg opvalt.” Voor de gouden tip looft Peter een beloning van 5.000 euro uit.

Heb je tips over deze zaak? Mail dan naar maurits.vanegdom@nhmedia.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844