Zaalvoetbal-keeper Dave Stet na jaren weer in Oranje: “Misschien mijn laatste kans”

19 september 2022 18:18
Bron: Orange Pictures

Hovocubo-doelman Dave Stet heeft na jaren afwezigheid weer minuten gemaakt voor Oranje. De zaalvoetballers van Oranje wonnen zondagavond de eerste WK-kwalificatiewedstrijd met 2-1 van Kosovo. 

Ernstig ziek

“Het was een eer om weer voor Oranje te spelen”, vertelt een gelukkige Stet. Inmiddels is de keeper van Hovocubo alweer twee dagen thuis van het trainingskamp. “Ik kijk terug op een geweldige week en een mooie rentree.”

De keeper uit Heerhugowaard stelde zich enkele jaren niet beschikbaar voor het nationale team vanwege een moeilijke privésituatie. “Drie jaar geleden werd ik vader en hoorde ik dat mijn moeder ernstig ziek was. In de afgelopen jaren heb ik ervoor gekozen dicht bij huis te blijven en voor Nederland te bedanken.”

In de afgelopen maanden veranderde de situatie voor de doelman en werd het mogelijk om weer bij Oranje aan te haken. “Ik ben 32 jaar. Dit is misschien wel mijn laatste kans op het spelen van interlands. Ik ben nu nog fit en kan nog altijd mee op het hoogste niveau. Daarnaast liet mijn privésituatie het weer toe. Daardoor was de keuze snel gemaakt.”

”Ik ga nu de uitdaging aan en hoop dat we met Oranje naar het WK gaan”

Oranje-doelman Dave stet

Stet speelde tegen Kosovo de tweede helft van de wedstrijd. “Het is niet gebruikelijk om halverwege een WK-kwalificatiewedstrijd van keeper te wisselen. De trainer vertelde dat Manuel Kuijk (FC Eindhoven) en ik kwalitatief dicht bij elkaar liggen. De bondscoach wilde ons allebei in actie zien. Ik ga nu de uitdaging aan en hoop dat we met Oranje naar het WK gaan”, sluit een ambitieuze Stet af.

Geweldig debuut

Stet was niet de enige speler die zondagavond opviel. Oualid Tarifit maakte namelijk zijn debuut voor Oranje. De 24-jarige speler van Hovocubo was in zijn eerste wedstrijd meteen belangrijk. Hij was namelijk de aangever bij het tweede doelpunt. “Het was een geweldige week waarin ik mijn steentje bij heb kunnen dragen. Vooral de wedstrijd was erg bijzonder. Voetballen voor 1500 supporters met een Oranjeshirt aan was een enorme eer. Ik kijk snel uit naar meer.”

De kwalificatie-cyclus voor het WK gaat verder op dinsdag 11 oktober. Dan spelen de internationals een uitwedstrijd tegen Oekraïne. Waar de wedstrijd exact gespeeld gaat worden is overigens nog niet bekend.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405