Zaalvoetbal: RKAV Volendam en ’t Veerhuys zetten grote stap richting kampioenspoule

21 november 2021 18:58

RKAV Volendam is dankzij een klinkende zege in Groningen bij Leekster Eagles (0-7) dichtbij plaatsing voor de kampioenspoule in het zaalvoetbal. ’t Veerhuys kruipt door een belangrijke overwinning op Be’79 (3-2) over de directe concurrent heen en maakt eveneens een goede kans.

Texel '94-ZVV Volendam

Volendam had tegen Leekster Eagles een gemakkelijke wedstrijd. De bezoekers liepen gemakkelijk uit naar 0-7 en hebben daardoor zeventien punten uit tien wedstrijden. Daarmee bezet Volendam de zesde plaats in de eredivisie. Als de ploeg van trainer Hjalmar Hoekema nog één keer wint is het zeker van de kampioenspoule.

’t Veerhuys deed uitstekende zaken in de strijd om een ticket voor de kampioenspoule. De zaalvoetballers uit Hoorn versloegen in een rechtstreeks duel concurrent Be’79 met 3-2 en klimmen daardoor over de Brabanders heen. Het team Najib Taki heeft nu vijftien punten uit tien wedstrijden.

Kampioenspoule

De bovenste helft van de ranglijst in de eredivisie zaalvoetbal plaatst zich automatisch voor de kampioenspoule. Op dit moment zijn FC Eindhoven, Hovocubo, FC Marlène, Lebo en  De Hommel al zeker van de kampioenspoule. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn Volendam, ’t Veerhuys, Be’79, AGOVV, White Stones, Texel ’94 en Den Haag nog in de race voor een felbegeerd ticket.

Alle uitslagen op een rij:
Marlène –  Den Haag 15-4 
FC Eindhoven – Lebo 2-3
Veerhuys – Be’79 3-2
De Hommel – Hovocubo 4-3
Texel ’94 – White Stones 4-4
Leekster Eagles – Volendam 0-7

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405