Zaalvoetballers Hovocubo zetten eerste stap richting finale om landskampioenschap

3 juni 2023 15:34
Bron: Michel Bes

De zaalvoetballers van Hovocubo staan met één been in de finale om het landskampioenschap. De eerste wedstrijd in de halve finale werd gisteren met 4-3 gewonnen van Tigers Roermond.  

Hovocubo-speler Lahcen Bouyouzan (r)

Hierdoor kan de ploeg van trainer Sander van Dijk volgende week vrijdag de best-of-three serie beslissen in de eigen sporthal de Opgang in Zwaag. Mocht er een derde duel nodig zijn dan staat die zondag 11 juni gepland. Die wedstrijd zal ook in Zwaag gespeeld worden.

ASV Lebo

Het Amsterdamse Lebo verloor in de andere halve finale met 5-4 thuis van FC Eindhoven. De tweede en eventueel derde wedstrijd worden volgende week in Eindhoven gespeeld.

Vanaf 17 juni staan de finale-wedstrijden (best-of-three) gepland.

Degradatie

Na drie seizoen op het hoogste niveau te hebben gespeeld is voor Texel ’94 het doek gevallen. De eilanders konden zich nog veilig spelen via de nacompetitie. Vandaag werd er echter met 5-2 verloren van Veenendaal, waardoor Texel ’94 komend seizoen in de eerste divisie speelt.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844

Nu live

Non Stop WF!
17:00 – 18:00 uur
Rob de Greeuw – Thuis in West-Friesland
16:00 – 18:00 uur

WEEFF TV