Zanger Pieter Baas komt met eerste single na crowdfunding: “Opnames zijn al klaar”

16 januari 2022 18:37

De Hoornse zanger Pieter Baas is de afgelopen tijd hard aan het crowdfunden geslagen, om de release van zijn eerste single Harrie Naar De Haaien te financieren. Met succes, de opnames zijn klaar en de videoclip is bijna af. Baas vertelde over zijn crowdfundingsactie op WEEFF Radio. 

Sinds enkele tijd maakt de muzikant solo muziek, in samenwerking met tekstschrijvers Cor Dol en Paul Luiken. “Een vruchtbare samenwerking”, vertelt Baas. “Samen hebben we zo’n vijftig nummers geschreven. Zij schrijven alleen de tekst, ik zie alleen de woorden en ga daarmee aan de slag. Ik maak zelf een muzikale compositie bij de tekst en neem vervolgens een demo op.”

Niet op Spotify

Zo ging het ook bij Harrie Naar De Haaien, een tekst van de eveneens Hoornse Paul Luiken. Baas speelde het nummer al vaak live en kreeg steevast de vraag waarom het liedje niet op Spotify staat. “Ik had hem nooit uitgebracht. Daarom startte ik een crowdfunding voor de financiering.”

Met hulp van zijn fans kreeg hij een bedrag bij elkaar, waarna hij het nummer kon gaan opnemen. “De opnames zijn klaar en ook het artwork heb ik binnen.”

Ook de opnames van de videoclip zijn bijna afgerond, vertelt Baas. Hij zoekt nu naar een geschikt moment om de single daadwerkelijk uit te brengen. “Ik wilde eerst even de persconferentie afwachten, of ik misschien weer wat live kon gaan spelen.” 

Dat bleek nog even niet mogelijk, de poppodia en cultuursector kon vrijdag niet op versoepelingen rekenen. 

Luister het interview met Pieter Baas hier terug:

Uitzending – 14 januari 2022

Met hulp van een crowdfunding maakte zanger Pieter Baas zijn eerste single mogelijk. Hij vertelde erover op WEEFF Radio.

Pieter Baas over zijn aankomende single

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405