Zaterdag moet de grootste klimaatmars ooit plaatsvinden

2 november 2021 18:51
Klimaatalarm in Hoorn

Zaterdag 6 november moet in Amsterdam de grootste Klimaatmars plaats vinden die ons land ooit heeft gezien. “Als er geen grote stappen worden gemaakt gaan we de gestelde doelen niet halen,” vertelt Margriet Lakeman. “Op de top van Glasgow worden vast weer hele mooie afspraken gemaakt, maar als je die toch niet nakomt heeft het eigenlijk geen zin.”

De grote vervuilers moeten harder worden aangepakt vindt Margriet Lakeman. “Zolang je voor een paar tientjes naar de zon kunt vliegen en kerosine niet belast wordt, dan blijft men dat doen.” Natuurlijk vinden er inmiddels wel veranderingen plaats. “Dat de pensioenfondsen niet meer in fossiele brandstoffen investeren is een gigantische stap,” aldus Lakeman. “Maar het is nog te weinig.”

“De grote bedrijven die zoveel invloed kunnen hebben moeten meer onder druk worden gezet. Wij moeten zaterdag als burger massaal laten zien dat we verandering willen. De klimaatmars moet zo groot worden dat het niet te negeren valt. ” Onder meer door het spandoek van 55 meter lang dat op de Dam aanwezig zal zijn. “Hierop staan tienduizend namen,” vertelt Margriet Lakeman.

Vanuit Hoorn is er zaterdag de mogelijkheid om vanaf 10.45 gezamenlijk met groepskorting per trein af te reizen naar de Dam. Hiervoor aanmelden kan via de website ok-westfriesland.nl. De klimaatmars start om 13.00.

Uitzending – 30 oktober 2021

Zaterdag moet de grootste klimaatmars ooit worden. Vanuit Hoorn is er de mogelijkheid om samen te reizen. Beluister het interview met Margriet Lakeman.

Zaterdag moet de grootste klimaatmars ooit worden

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405