Renovatie van watersporteiland SailWise is hard nodig

19 april 2021 21:44

Op 20 en 21 april zeilen mensen met en zonder beperking 24 uur lang een zeilestafette over de Loosdrechtse Plassen. Dat doen zij om aandacht te vragen voor het de Enkhuizer organisatie SailWise en het belang van watersport voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Bovendien willen de zeilers geld ophalen voor de renovatie van het watersporteiland van SailWise: Robinson Crusoe. 

In de Maandagavond Show vertelde Anja van Balen over het eiland: “We krijgen vaak terug krijgen is dat mensen echt een boost krijgen, omdat wij ze aanspreken op hun zelfredzaamheid”. Het eiland is ingericht met de visie ‘denken in mogelijkheden’ en dat is helemaal doorgevoerd. Het is een plek waar rolstoelgebruikers waterskiën, mensen met een visuele beperking zelfstandig zeilen en zelfvertrouwen krijgen. 

Renovatie

De accommodatie op het eiland is volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk, maar ook flik verouderd. Om ook in de toekomst mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden om te watersporten, moet de accommodatie op Robinson Crusoe gerenoveerd worden. “We worden bijgestaan door fondsen en het bedrijfsleven, waar we heel dankbaar voor zijn, maar hebben nog een tekort om de financiering rond te krijgen. Met deze actie hopen we 25.000 euro op te halen”, vertelt Anja van Balen. 

Luister het fragment over de zeilestafette hier terug. 

Uitzending – 19 april 2021

Op 20 en 21 april zeilen mensen met en zonder beperking 24 uur lang een zeilestafette. Wij spraken met Anja van Balen van Sailwise.

Sailwise zeilestaffete

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405