Zero Waste Tour laat zien waar je in Hoorn afvalvrij kunt winkelen

19 november 2021 15:54
Zero Waste Tour - Marije van Haarlem
Bron: Aangeleverd / Marije van Haarlem

Morgen vindt in Hoorn de Zero Waste tour plaats. “Een informatieve tour om te laten zien waar je al afvalvrij kunt winkelen in Hoorn,” vertelt gids Marije van Haarlem. “Stel dat je in de supermarkt een of twee uien wilt meenemen, dan zit dat altijd in een zakje of netje. Maar een lokale groenteboer heeft vaak ook losse uien. Daar spaar je afval mee uit.”

Marije organiseert de tour omdat heel veel mensen nog niet weten dat dit al bij heel wat ondernemers mogelijk is. “Zoals zeep. Maar ook shampoo kun je als blok halen. Zodat je een plastic fles uitspaart. Maar er worden ook herbruikbare boodschappentassen van biologisch katoen aangeboden,” aldus Marije van Haarlem. “Vroeger had je standaard de bakker en de melkboer aan de deur. Dat is een systeem waar we eigenlijk naar terug willen. Tijdens de tour gaan we ook langs een kraam waar je noten en kruiden in een eigen pot of zakje mee kan nemen.”

Een aantal ondernemers zullen ook hun persoonlijke verhaal delen. “Het bewustzijn hiervan en het aanbod zijn gelukkig allebei groeiende. Ik ben heel benieuwd wie er allemaal op de tour zullen afkomen.” Vanwege de corona maatregelen zal de tour in kleine groepjes plaatsvinden en voornamelijk buiten voor de winkels.

Uitzending – 6 november 2021

Morgen vindt in Hoorn de Zero Waste tour plaats. Een informatieve tour om te laten zien waar je al afvalvrij kunt winkelen in Hoorn. Beluister het interview met gids Marije van Haarlem.

Zero Waste Tour leert je afvalvrij winkelen

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405