Zes verdachten aangehouden na vechtpartij op de Roode Steen in Hoorn

17 juli 2021 15:02

De politie hield vannacht zes mensen aan na een vechtpartij op de Roode Steen in Hoorn. Daar werden twee mensen mishandeld. Zij zijn vervolgens voor controle naar het ziekenhuis gegaan. 

Door getuigen en camerabeelden werd bevestigd dat de slachtoffers door de groep werden geschopt en geslagen, waardoor zij letsel in het gezicht hadden en hun kleding kapot ging. De slachtoffers hadden niet direct medische hulp nodig, maar zijn wel verwezen naar het ziekenhuis. Zij hebben aangifte gedaan en hen wordt slachtofferhulp aangeboden.

Op de vlucht

De verdachten zijn na de vechtpartij naar het Kerkplein gegaan en in twee auto’s gestapt. Daar werden zij vervolgens aangehouden door de politie. 

Eén van de verdachten rende tijdens de aanhouding weg. Een hondengeleider met aangelijnde politiehond en een politieauto gingen achter de verdachte aan.

De gevluchte verdachte bleek zo bang voor de politiehond dat hij tijdens zijn vlucht de politieauto is ingestapt. De politieagent die de auto bestuurde nam de verdachte in een houdgreep en met behulp van collega’s werd de verdachte geboeid.

De verdachten zijn vijf inwoners van Hoorn tussen de 17 jaar en 21 jaar en een 21-jarige inwoner van Den Haag.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405