Zesjarige Mick uit Hoorn straalt als gelukkige winnaar van sterrenkijkeractie

16 december 2023 19:16
Bron: WEEFF

De zesjarige Mick uit Hoorn is de gelukkige winnaar geworden van de sterrenkijker die oorspronkelijk toebehoorde aan de Alkmaarse Pieter Bliek. Sterrenliefhebber Bliek, winnaar van de telescoop bij een quiz van volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel, besloot zijn prijs te schenken aan een jonge sterrenkijker.

Na het plaatsen van een oproep ontving Bliek veel motivatiebrieven van kinderen, waaruit hij uiteindelijk Mick selecteerde. “Hij stond op de foto met Andre Kuipers, en in zijn motivatiebrief stond dat hij wetenschapper wil worden en erg van de sterren houdt.” Mick is dan ook superblij met de telescoop en ontving deze met een gepaste outfit: zijn astronautenpak.

Bekijk hier de overhandiging van de sterrenkijker.

De telescoop van Bliek werd als prijs uitgereikt door de stichting ‘Sterren Schitteren Voor Iedereen’ (SSVI). Zij organiseerden de quiz en zetten zich in voor kwetsbare kinderen, zodat zij ook van de sterren kunnen genieten.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405