Zo’n 90 verlichte trekkers rijden parade door de mist in West-Friese dorpen

8 december 2023 19:20
Bron: WEEFF/ Erik Bout

Een stoet van 87 verlichtte tractoren rijdt vanavond door de West-Friese dorpen. Niet alleen om alvast het kerstgevoel in te luidden, maar vooral ook om te vieren dat de polder Het Grootslag 600 jaar bestaat. Een initiatief vanuit de boeren en tuinders in de regio. 

Ze willen de sector eens goed in het zonnetje zetten en een begrip creëren voor de groep voertuigen op de weg. “Trekkers zijn dermate groot en rijden vaak langzamer. Soms is er irritatie of voelen mensen zich wat onveilig”, zegt Trude Buysman van LTO West-Friesland die de tocht in West-Friesland organiseert. “Dit is hun moment en mogen ze met pracht en praal door de regio rijden.”

Bijna alle afdelingen van de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) in Noord-Holland doen mee. Het evenement kan op nóg meer enthousiasme rekenen dit jaar en brengt letterlijk en figuurlijk wat licht in de duisternis. 

Door de dorpen 

De tocht startte einde middag in Grootebroek en gaat door de dorpen Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk, Westwoud, Hoogkarspel, Lutjebroek, Grootebroek, Bovenkarspel en Enkhuizen. Een heel spektakel en gehuld in de mist. “De mist speelt ons geen parten. Dat maakt het alleen maar sprookjesachtiger. En in de dorpen is er bijna geen mist, dus de toeschouwers kunnen alles goed zien.”

Naast de verlichte trekkertocht van vanavond, komen er nog meer evenementen aan. Binnenkort starten ook de verlichte boerderijenroutes. Het hele programma is hier te vinden. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405