Zonder festivalgevoel is Snertpop geen Snertpop

8 juli 2020 11:16

Voor velen zal het geen verrassing zijn, maar jammer is het wel: Snertpop en ook het Dorpsdiner Midwoud gaan dit jaar niet door. Onder de huidige omstandigheden zijn er teveel haken en ogen om een leuk evenement neer te zetten. Wij spraken met Michiel Baas.

De organisatie heeft alles op alles gezet om Snertpop, weliswaar in aangepaste vorm, door te laten gaan. Maar met de coronaregels, is het niet te doen. Michiel Baas zegt hierover: “Denk alleen al aan de anderhalve meter afstand die je van elkaar moet houden. Lastig tijdens een Dorpsdiner, laat staan tijdens een muziekevenement als Snertpop. Dat gaat niet werken.”. 

Snertpop is in 2007 met maar één doel gestart: een leuk feest organiseren. “Je kunt je afvragen hoe ‘leuk’ het nog is, als de bezoekers niet eens vrij kunnen bewegen en alleen maar mogen zitten. Zonder gevoel van vrijheid, zonder festivalgevoel is Snertpop geen Snertpop.”, verteld Michiel. 

Hoe jammer ook, het wordt een “kale zomer” in West-Friesland zonder festiviteiten. Snertpop gaat zich richten op de editie van 2021 en beloven dat het dan een knalfeest wordt!

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844