Zorg Zoals de Westfries het Wil: stand van zaken

3 september 2020 23:07
Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW)

Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) heeft een brief gestuurd naar VGZ met het verzoek uitgenodigd te worden mee te denken over de regiozorgvisie. De organisatie wil op deze manier het standpunt van de inwoners van Westfriesland vertegenwoordigen.

De Wilgaerden-Leekerweide Groep, het Dijklander Ziekenhuis en de gemeente Hoorn hebben hier al hun steun voor uitgesproken. Gisteren sprak WEEFF Radio met Wim van Hilten van ZZWW hierover. Ook de veranderde diabeteszorg in onze regio kwam in het gesprek aan bod.

Veilig medicijngebruik

Verder had ZZWW goed nieuws over het onderzoek ‘Veilig Medicijngebruik’ dat zij hebben uitgevoerd. De uitkomst hiervan is namelijk onder de aandacht gebracht van Minister van Rijn. Uitkomst van het onderzoek was dat thuisbezoek veel kan oplossen.

Wim van Hilten vertelde dat de brancheorganisatie van de apothekers, de spin in het web bij het uitgeven van medicijnen, een grote verantwoordelijkheid voelt. Zo heeft apotheek Stede Broec contact opgenomen met Zorg Optimalisatie Noord-Holland (ZONH) om te kijken of zij gezamenlijk een subsidieaanvraag kunnen indienen voor een landelijk onderzoek.

Uitzending – 2 september 2020

WEEFF Radio sprak met Wim van Hilten van Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) over de regiozorgvisie, diabeteszorg en het onderzoek 'veilig medicijngebruik'.

Zorg Zoals de Westfries het Wil: Update

Zorg Zoals de Westfries het Wil plaatst regelmatig een poll op hun website op het gebied van zorg in West-Friesland. Kijk hiervoor op ZZWW.nl.