Zorgen in buurt Grootebroek groeien na tweede actie verwarde man op schoolplein

19 november 2022 18:43

Bewoners van de buurt rond basisschool ’t Vierspan in Grootebroek zijn bang dat de man die al twee keer eerder het schoolplein dreigend oprende, opnieuw voor onrust (of erger) zorgt. Dat vertellen bewoners, onder wie kinderen, vandaag voor de camera van NH Nieuws. “Kinderen lastigvallen, dat kan niet.”

Gisteren rende de man schreeuwend het plein op terwijl leerlingen uit groep 7 en 8 daar speelden. Eerder bedreigde dezelfde man al kinderen op het plein met een mes. De kinderen zelf voelen zich ‘een beetje onveilig’, vertellen ze in de video hieronder.

Tekst gaat verder onder de video.

Een moeder met  twee kinderen op basisschool ’t Vierspan wilde wil niet reageren op camera, maar wel anoniem iets kwijt. “Mijn kinderen zijn echt bang. Ze durven niet meer naar school. Ze durven zelfs niet eens meer zonder mij naar buiten.” Wat haar betreft kan dit zo écht niet langer.

“Mijn kinderen zijn echt bang. Ze durven niet meer naar school”

Anonieme schoolmoeder

De verwarde man werd vrijdag na het incident door de politie aangehouden. Hij is overgedragen aan het zorgkader, waar hij gedwongen opgenomen zit tot maandag. Het OM zal de zaak daarna verder afhandelen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405