Zuiderzeemuseum sluit buitenseizoen af met sfeervolle avondopenstelling

18 oktober 2021 20:32
Zuiderzeemuseum - avondopenstelling van het buitenmuseum
Bron: Sfeervol tochtje met de veldschuit / Madelon Dielen

Zaterdag sluit het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen het buitenseizoen af met de traditionele Avond in het buitenmuseum. “Het is een bijzonder seizoen geweest omdat we later zijn geopend dan normaal,”vertelt Willeke Otten. “Maar ondanks dat hebben we een goed seizoen gehad.” Het binnenmuseum blijft wel open in de wintermaanden. ” 3 december start er ook een nieuwe tentoonstelling, Winterkoorts, over de echte winters zoals we ze van vroeger kennen.”

Op de traditionele avondafsluiting van het buitenseizoen zal het buitenmuseum sfeervol verlicht zijn. “De ambachtslieden geven dan mooie demonstraties. Met de veldschuit kun je door de grachten en op verschillende locaties zijn er muziekoptredens. Van een akoestisch trio SYA Music tot een Oriental Jazz band die Jazz speelt uit New Orleans. Homesick en Spider & The Fly brengen een combinatie van Jazz en Blues muziek,” vertelt Willeke. “En we mogen natuurlijk ook niet onze orgelman van ’t Drommetje vergeten.”

De dit weekend geopende Oud-Hollandse kermis zal ook zijn te bezoeken. “Dat zijn kermisattracties uit de jaren twintig zoals een zwanenzweefmolen, een tunnelbaan, een kleine carousel, luchtschommels, de kop van jut en een waarzegster.”

De avond in het buitenmuseum duurt van 18.00 tot 21.00 uur.

Uitzending – 13 oktober 2021

Zaterdag 23 oktober sluit het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen het buitenseizoen af met de traditionele Avond in het buitenmuseum. Beluister het interview met Willeke Otten.

Zuiderzeemuseum sluit buitenseizoen af met sfeervolle avondopenstelling

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405