Zwaag viert carnaval met kleurrijke stoet praalwagens: dit zijn alle hoogtepunten

11 februari 2024 16:48
Bron: Laurens Niezen / NH Nieuws

Met 600 deelnemers en duizenden toeschouwers werd de carnavalsoptocht in Zwaag weer een groot feest. NH en streekomroep WEEFF waren natuurlijk aanwezig bij de bonte parade, de compilatie van het West-Friese feest kijk je hier terug.

Carnaval optocht Zwaag

De lucht kleurde grauw, maar door de bonte stoet van praalwagens merkten toeschouwers in Zwaag daar weinig van. De carnavalsoptocht telde volgens Erik Bot van carnavalsvereniging Het Masker niet minder dan 600 deelnemers. “Dat zijn er meer dan vorig jaar”, vertelt Bot. Langs de kant van de weg stonden volgens hem zo’n 40.000 toeschouwers. 

De carnavalsvereniging werd opgericht in 1966 en de eerste optocht kende negentien praalwagens. De trotse oprichters hadden waarschijnlijk niet durfen dromen van de enorme stoet die vanmiddag in Zwaag langskwam, vol acts, muziek en metershoge creaties geïnspireerd door een verscheidenheid aan thema’s zoals Barbie, de Snorkels of Elton John. 

De optocht is voorbij, maar voor de feestvierders in Zwaag is het feest nog lang niet voorbij. Vanavond wordt bekendgemaakt welke praalwagen de allermooiste was.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405