Zwaagse achtergrondzanger van Duncan Laurence verdrietig over gecanceld optreden

22 mei 2021 18:30

Achtergrondzanger Marcel Swerissen uit Zwaag zou gisteravond tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival met Duncan Laurence op het podium in Ahoy Rotterdam staan. Maar een positieve coronatest van Duncan gooide roet in het eten. Het optreden van Duncan ging niet door. “Dat is iets waar je heel verdrietig van wordt”, vertelt Marcel aan WEEFF Radio. 

Voor zangers is, net als voor andere mensen, een heleboel gecanceld het afgelopen jaar, vertelt Marcel. “Dat dan deze mooie afsluiting van het Eurovisie Songfestival ook niet door kan gaan, is verschrikkelijk.” Het team rondom Duncan werkt al twee jaar naar dit optreden toe. “Ikzelf ben er de laatste weken mee bezig geweest, want wij als backing vocals worden er altijd richting het einde bij gevraagd.” 

Marcel keek het Songfestival gisteren vanaf zijn eigen bank. Daarover zei hij: “Het heeft niet veel zin om naar Ahoy te gaan. Wij hadden daar anders ook alleen maar backstage gezeten.” Hij zei het ook fantastisch te vinden om vanuit huis te kijken, ook al klinkt het een beetje knullig. “Het is wel zo dat ik alweer een tijdje thuis zit, dus het had ook zeker leuk geweest om in Ahoy te zijn.” 

Marcel is enthousiast over de Nederlandse inzending van dit jaar. “Ik heb met Jeangu Macrooy mogen werken als vocal coach en ik gun het hem van harte.” Verder houdt Marcel ook wel van de gekke acts, zoals IJsland. 

Opgenomen video

Marcel deelde gisteravond zijn verwachting voor de avond: “Ik denk dat jullie vanavond alsnog gaan zien wat Duncan in petto heeft. Tijdens het repeteren wordt alles opgenomen om te kijken of het gaat zoals de bedoeling is.” Die opname was gisteravond te zien bij het Songfestival.

Luister hieronder naar het gesprek met Marcel Swerissen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405