Zwembad De Spetter in Abbekerk heeft geld voor nieuwe glijbaan bijna binnen

15 februari 2022 16:02

Zwembad De Spetter in Abbekerk krijgt vanaf dit jaar een nieuwe glijbaan. Het benodigde bedrag van 25.000 euro is bijna bij elkaar verzameld, vertelt Wytske Coevert-De Vries, die zich bezighoudt met de sponsorcommissie van het zwembad. “De eerste grote hobbel is nu genomen, dus die glijbaan gaat er komen.”

Wens voor een nieuwe glijbaan

De rode oude glijbaan van het zwembad in Abbekerk is sinds de zomer van 2020 afgekeurd en kan niet meer gerepareerd worden. Daarom startte De Spetter in december een crowdfundingsactie om geld op te halen voor een nieuwe glijbaan, waar jong en oud vanaf kunnen glijden.

Met een bedrag van 25.000 euro zouden de werkzaamheden gestart kunnen worden. Dit bedrag is, binnen bijna twee maanden na de start van de actie, al binnen. “We hebben hier heel hard aan gewerkt”, licht Wytske toe.

Wytske vervolgt: “Voordat we met de actie gestart waren, kregen we veel opgetrokken wenkbrauwen van mensen, die zich afvroegen of het wel verstandig was om in december een doneeractie op te zetten. Maar we hebben een hoop respons gekregen uit Abbekerk en ook uit de omliggende dorpen.”

Inzamelingsacties

De sponsorcommissie van het zwembad heeft in de afgelopen tijd diverse lokale ondernemers uit de regio benaderd om bij te dragen aan de nieuwe glijbaan. Ook fondsen in de regio werden aangeschreven. “Maar het zijn soms de kleine dingetjes die het doen”, vertelt Wytkse over de acties, die door kinderen en volwassenen werden opgezet.

Zo gingen een aantal kinderen in Twisk met een skelter langs de deuren om lege flessen in te zamelen, waarmee 120 euro werd opgehaald. Ook gaf een jongen geld uit zijn fooienpot aan het zwembad, dat hij aan het einde van het jaar had opgehaald voor het rondbrengen van kranten.

De tekst gaat verder onder de video:

“Het is heel leuk om te zien dat mensen dit soort dingen willen doen om ons te helpen”, zegt Wytske. “Het is ook heel goed voor de gemeenschapszin, want ook mensen uit andere dorpen hebben geld ingezameld voor de glijbaan.”

Extra dagjesmensen

Hoewel het benodigde bedrag van 25.000 euro nog niet volledig bij elkaar gehaald is – de teller staat inmiddels op iets meer dan 20.000 euro – is Wytske ervan overtuigd dat het gaat lukken. “We hebben nog een toezegging van een bedrijf gekregen die 2.500 euro wil doneren. Op 26 februari is er een actie onder kinderen die bij ons lege flessen komen brengen. Daarnaast mogen we in september nog meedoen aan de gemeenschapsveiling in De Weere.”

Het streven is om de nieuwe ‘circulaire glijbaan’ voor de opening te plaatsen. Hiervoor is nog geen officiële datum bekend, maar de verwachting is dat het zwembad in de meivakantie geopend wordt. De voorbereidingen aan de fundering van de glijbaan zijn al gestart. Begin maart hoopt het zwembad met de bouw verder te kunnen.

“Met deze glijbaan hopen we ook extra dagjesmensen te trekken”, zegt Wytske. “We hebben al een kleine glijbaan, die in het ondiepe bad uitkomt. En een hoge duikplank. Maar daar gaat niet iedereen van af. We hebben met deze actie gemerkt dat er veel enthousiasme is onder de mensen. Daar zijn we heel blij mee.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405