Zwembad De Waterhoorn zeer tevreden over eerste week

21 mei 2020 18:14
Zwembad De Waterhoorn

Zwembad De Waterhoorn is sinds een week weer open.

“We zijn zeer tevreden over hoe alles gegaan is,” vertelt locatiemanager Tobias Bergevoet aan WEEFF Radio. “In overleg met de gemeente Hoorn hebben we ervoor gekozen om gefaseerd open te gaan en ervaring op te doen.”

Vorige week woensdag is gestart met banen zwemmen. Op zaterdag is het proefzwemmen gestart voor kinderen die bijna mogen afzwemmen voor hun diploma. Afgelopen maandag zijn de zwemlessen voor gevorderden gestart. “Zij kunnen al heel goed zelfstandig zwemmen zodat we de 1.5 meter tussen de instructeur en de kinderen goed kunnen waarborgen.”

Waterhoorn start maandag weer met aqualessen

Aanstaande maandag wordt weer een volgende stap genomen. “Dan gaan we alle reguliere aqualessen weer opstarten en komen er ook veel verenigingen weer bij ons zwemmen.”

Zwembad De Waterhoorn is in beheer bij Optisport. Zij hebben in totaal zo’n zeventig zwembaden in beheer. Met betrekking tot recreatief zwemmen wordt er veel overlegd. Men is er nog niet helemaal uit hoe hiermee de maatregelen waaronder de 1.5 meter richtlijn te waarborgen.

Speciale corona maatregelen in De Waterhoorn

Iedereen wordt gevraagd om thuis naar de wc te gaan en ook alvast de zwemkleding aan te trekken. Bij het binnenkomen en verlaten van het zwembad dient de rechterdeur te worden gebruikt zodat er sprake is van eenrichtingsverkeer. Via linten en een hek is de route afgezet.

“Bij de receptie hebben we een weg direct naar het wedstrijdbad of het doelgroepenbad en mogelijk vanaf 1 juli ook naar het recreatiebad,” vertelt Tobias. “Naast het zwembad zijn vakken gemaakt waar je je spullen kan neerzetten. Vooraf dien je een baan te reserveren om in te zwemmen: de schoolslag-, borstcrawl of doorzwembaan.”

De douches zijn gesloten. Via de wisselcabines kun je het zwembad verlaten. Het advies is voor een bezoek aan het zwembad de richtlijnen op de website te bekijken.

Grote wens voor opening zwembad De Wijzend

Met het huidige mooie weer is er ook een grote wens bij de inwoners om het buitenzwembad De Wijzend in Zwaag te openen. “Die vraag wordt inderdaad heel veel gesteld. Bij de openstelling van De Waterhoorn komt echter ook extra schoonmaakwerk kijken. Daarvoor gebruiken we nu personeel van De Wijzend,” legt Tobias Bergevoet uit.

“Een extra schoonmaker houdt in de gaten welke wc’s gebruikt worden. Het advies is om deze niet te gebruiken. Maar wordt dit toch gedaan dan desinfecteren we direct na gebruik. En dat geldt ook voor alle wisselcabines. Ook is er een coronaverantwoordelijke die bij binnenkomst kijkt of iedereen zijn handen desinfecteert. Er is dus ook sprake van een personele druk.”

Er is voor gekozen om eerst ervaring op te doen in De Waterhoorn. “Maar er zijn gesprekken om De Wijzend vanaf de zomervakantie open te stellen tot half september,” vertelt Tobias.

Zwaar voor de zwemmers

Het personeel vindt het in ieder geval heerlijk om na acht weken weer aan de slag te zijn. De lichamen van de zwemmers hebben het na acht weken van betrekkelijke rust echter zwaar. “De eerste bezoekers gingen met spierpijn al na een half uur eruit. Maar iedereen is heel blij en enthousiast dat het weer mag en kan.”

Uitzending – 20 mei 2020

Locatiemanager Tobias Bergevoet vertelt over de eerste week dat zwembad De Waterhoorn weer is geopend.

Zwembad De Waterhoorn weer open

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405