ZZWW organiseert discussiemiddag: wake-up call om problematiek vergrijzing aan te pakken

18 mei 2022 10:27
Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW)

Onbezorgd oud worden in West-Friesland is het thema van een discussiemiddag die Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) organiseert. Hans Schipper benadrukt dat het een middag voor de inwoners is. “De stem van de inwoners moet op dit vlak beter worden gehoord.”

Aanleiding voor de middag is de vergrijzing die in rap tempo toeneemt. Dit heeft allerlei gevolgen,” vertelt Schipper. “In West-Friesland neemt de vergrijzing nog eens extra toe. Dus het is alle hens aan dek om daar het hoofd aan te bieden met voldoende zorgvoorzieningen en huisvesting voor ouderen. De urgentie van dit probleem zit nog te weinig tussen de oren in West-Friesland.”

Wake-up Call

De bijeenkomst kan volgens Schipper dan ook worden gezien als een wake-up call voor de bestuurders van West-Friesland om deze problematiek gezamenlijk aan te pakken. Onderwerpen die tijdens de discussiemiddag aan bod komen zijn het stimuleren van de doorstroming op de woningmarkt, een betere samenwerking tussen gemeenten, woningcorporaties en zorginstellingen en de kwaliteit van zorg in de toekomst.

Een panel bestaande uit Lucille Werner (CDA), Albert Gieling (woningingstichting De Schakel), Gerard van den Hengel (burgemeester Opmeer), Frido Kraanen (Raad van Bestuur Omring) zal ook bijdragen aan de discussie. Directeur Gezondheidszorg Rabobank Nederland Michel van Schaik opent de discussiemiddag.

Aanmelden voor de discussiemiddag in Het Postkantoor in Bovenkarspel kan via info@zzww.nl.

Uitzending – 14 mei 2022

Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) organiseert vrijdag 20 mei een discussiemiddag over onbezorgd oud worden in West-Friesland. Beluister het gesprek met Gerard Schipper hierover.

ZZWW organiseert discussiemiddag

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405